Άμεση η αντίδραση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας με κλιμάκια μηχανικών σε κατοικίες

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με κλιμάκια μηχανικών, τα οποία πραγματοποίησαν μακροσκοπικό έλεγχο σε διάφορα κτίρια και υποδομές,  και διαπίστωσαν ότι στην πλειονότητα τους δεν παρουσιάζουν σημαντικές βλάβες που να χρήζουν άμεσης επέμβασης. Η πρώτη εκτίμηση από την εικόνα της πόλης είναι ότι δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας.

Οφείλουμε να τονίσουμε με βάση και τις επίσημες ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας  Πολιτικής Προστασίας ότι το σεισμικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις γενικές οδηγίες αντισεισμικής προστασίας.   

Νωρίτερα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γ. Ανεμογιάννης και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών και οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά στις ενέργειες που προέβη ο Δήμος.

Όλα τα στελέχη του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και τους Αντιδημάρχους βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασία, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Αστυνομικό Τμήμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την  ΔΑΕΦΚ και συντονίζουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Η Γενική Δ/νση και η Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών είναι αρμόδιες για το μετασεισμικό έλεγχο των κτιρίων (διενέργεια πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων ελέγχων κτιρίων) ύστερα από αίτηση τους στο πρωτόκολλο του Δήμου (Δεκελείας 97, ισόγειο). 

 

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα:

 

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, 6983893879

Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας 210-3359002-3

Πυροσβεστική 199

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 (χωρίς χρέωση)

ΕΚΑΒ 166

 

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!