Απάντηση του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου στην παραίτηση δημοτικής συμβούλου

Σήμερα παραιτήθηκε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρηστίνα Ανδρέου για λόγους που η ίδια επικαλείται στην παραίτησή της. Δεν μας προκαλεί καμιά έκπληξη, καθώς η αποστασιοποίησή της από την παράταξη και η απουσία της είναι γνωστή σε όλους μας εδώ και καιρό. Προκαλεί όμως εύλογα ερωτηματικά η επιλογή της να παραιτηθεί 45 μέρες πριν τις εκλογές, επικαλούμενη μάλιστα ζητήματα «πολιτικής ευθιξίας» για το θέμα της 1ης Σχολικής Επιτροπής, για τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

Α. Αυτή η δημοτική αρχή παρέλαβε χάος το 2014 στην 1η Σχολική Επιτροπή. Ενδεικτικά αναφέρουμε: μη τήρηση πρακτικών, τα παραστατικά ήταν σε σακούλες, υπήρχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ και στις ΔΕΚΟ ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, δεν είχαν συνταχθεί οικονομικοί απολογισμοί από το 2011.

Β. Με μεγάλο κόπο και προσπάθειες πολλών ανθρώπων η δημοτική αρχή προχώρησε σε συνολική αλλαγή του συστήματος διαχείρισης της σχολικής επιτροπής στην κατεύθυνση της πλήρους διαφάνειας και του ελέγχου όλων των οικονομικών στοιχείων. Γι αυτό και για πρώτη φορά στον ενιαίο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καταρτίσθηκαν ισολογισμοί και απολογισμοί από το 2011, οι οποίοι μάλιστα εγκρίθηκαν με αυξημένη πλειοψηφία.

Γ. Στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο ο εισηγητής Πρόεδρος της 1ης Σχολικής Επιτροπής Παύλος Παπαθεοφάνους και ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκαν σε προβλήματα διαχείρισης που συνεχίστηκαν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016, αφού το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής ήταν υποχρεωμένο να συνεχίσει την υποστήριξη των σχολικών μονάδων, δυστυχώς με τις δυνατότητες που έδινε το σύστημα που παραλάβαμε. Όλα αυτά με συστηματική προσπάθεια και οργάνωση λύθηκαν το επόμενο διάστημα, ώστε για πρώτη φορά να υπάρχει ορθή και διαφανής αποτύπωση των οικονομικών πεπραγμένων. Γι αυτό το λόγο μάλιστα ο Δήμαρχος εισηγήθηκε και ελήφθη απόφαση από το Δ.Σ. να αποσταλούν τα στοιχεία για περαιτέρω έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δ. Η κυρία Ανδρέου έρχεται να παραιτηθεί με τέσσερα (4) χρόνια καθυστέρηση, όταν η ίδια υπήρξε μέλος της Σχολικής Επιτροπής την επίμαχη περίοδο και δεν είχε θέσει ποτέ κανένα ζήτημα για τη λειτουργία της.

Ε. Τέλος, η «πολιτική διολίσθησης» στην οποία αναφέρεται η κυρία Ανδρέου είναι υπαρκτή. Αφορά όμως όσους κλείνουν τα μάτια στο τι διακυβεύεται σε αυτή την πόλη και  με την στάση τους ρίχνουν νερό στο μύλο της αντίδρασης.

Την ευχαριστούμε για τη μέχρι σήμερα συνεισφορά της στην παράταξη της πλειοψηφίας και το Δήμο.

Άρης Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!