Αρχαιολόγοι για μια ήμερα τα προσφυγόπουλα του προγράμματος ESTIA

photo 1.JPG

Την Κυριακή 10 Μαρτίου στη λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, 13 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο πρόγραμμα ESTIA του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν.Χαλκηδόνας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε
αρχαιολόγος για μια μέρα» που διοργάνωσε το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με αρχαιολόγους από το πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο Dig It στην Αρχαία Ολυμπία.
Τα προσφυγόπουλα που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήρθαν σε επαφή με την διαδικασία της ανασκαφής στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, χρησιμοποιώντας εργαλεία, άρχισαν να ανασκάπτουν το χώμα και να ανακαλύπτουν ευρήματα. Οι μικροί αρχαιολόγοι ενθουσιάστηκαν με τις πρακτικές της ανασκαφής και την γνωριμία με την επιστήμη της αρχαιολογίας.
Η δράση «Γίνε αρχαιολόγος για μια μέρα» έδωσε ιδιαίτερη χαρά σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και συνέβαλε στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των παιδιών προσφύγων και των υπολοίπων παιδιών που έλαβαν μέρος.
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησής του (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

photo2 (1).JPG

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!