Για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων

4 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων- small.jpg

Tα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχει ένας αδιευκρίνιστος πληθυσμός αδέσποτων, που οφείλεται στο μεγαλύτερο μέρος στην ανευθυνότητα και την άσπλαχνη συμπεριφορά ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα ζώα τους όταν τα βαρεθούν ή όταν αρρωστήσουν ή γεράσουν ή που ξεφορτώνονται τα μικρά που προκύπτουν από ανεπιθύμητες γέννες.

Οι Δήμοι, που έχουν την αρμοδιότητα και την υποχρέωση να διαχειρίζονται το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία. Όσα αδέσποτα και αν στειρώνονται, διαρκώς εγκαταλείπονται καινούρια στους δρόμους.  Αρωγοί στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού αλλά και στην περίθαλψη και τη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα είναι οι φιλόζωοι συμπολίτες.

Στον Δήμο μας, παρότι υπάρχει το Άλσος που λειτουργεί ως χώρος εγκατάλειψης ζώων,  ο αριθμός των αδέσποτων που ζουν στους δρόμους είναι ελεγχόμενος, χάρη στη μεγάλη και συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Ν.Φιλαδέλφειας. Ο Δήμος καταβάλει κάθε χρόνο  εισφορά στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Ζώων, ώστε να υπάρχει κτηνιατρική κάλυψη και στειρώσεις, ενώ παράλληλα έχει παραχωρήσει χώρο με τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του Άλσους για την προσωρινή φιλοξενία ζώων που χρειάζονται ειδική φροντίδα, είτε που έχουν εγκαταλειφτεί μέχρι να υιοθετηθούν. Η φροντίδα των ζώων παρέχεται με την ακούραστη εθελοντική προσπάθεια του Φιλοζωϊκού, προσπάθεια που έχει αγκαλιάσει όλη η πόλη.  

Τιμώντας σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων,  ας στείλουμε ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης. Υιοθετήστε αδέσποτα ζώα, στειρώστε τα ζώα σας και φροντίστε για την ευημερία τους. Θα σας το ανταποδώσουν με μια ανεκτίμητη σχέση ζωής.

 

4 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα αδέσποτων ζώων.jpg

 

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!