Ενέργειες πρόληψης για την αντιπυρική περίοδο στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας

Ενημέρωση για τις ενέργειες πρόληψης για την αντιπυρική περίοδο στο Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας

Διανύουμε την αντιπυρική περίοδο και ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας είναι σε διαρκή εγρήγορση προστατεύοντας και διαφυλάσσοντας το Άλσος, έναν από τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου του λεκανοπεδίου και έναν ανεκτίμητο φυσικό πόρο για την πόλη μας.

Ενημερώνουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες σε επίπεδο πρόληψης και συγκεκριμένα:

·         Το ξεχορτάριασμα του Άλσους ολοκληρώθηκε με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

·         Το σύστημα προληπτικής πυροπροστασίας έχει συντηρηθεί και μέσω αυτού κάθε βράδυ γίνεται διαβροχή όλης της έκτασης του Άλσους. Έχουν συντηρηθεί όλες οι πυροσβεστικές φωλιές.

·         Πραγματοποιήθηκαν  προσλήψεις 7 ατόμων εποχιακού προσωπικού (3 οδηγοί και 4 εργάτες καθαριότητας-πυρασφάλειας) για όλη την αντιπυρική περίοδο.

·         Το άλσος φυλάσσεται σε 24ωρη βάση. 

·         Καθαρίζονται καθημερινά όλοι οι χώροι του Άλσους.

·         Έχουν συντηρηθεί όλες οι πυροσβεστικές φωλιές.

·         Κατά τη χειμερινή περίοδο απομακρύνθηκε μεγάλο μέρος των ξερών δένδρων και θα ξεκινήσει από τη φετινή χρονιά εργασία απομάκρυνσης των ξερών κλάδων από τα δέντρα η οποία θα ολοκληρωθεί το 2019.

 

Σε καθημερινή βάση όλο το προσωπικό κάνει κάθε προσπάθεια να βρίσκεται το Άλσος στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και υπάρχει συνεχής επιφυλακή.  Σε αυτήν την προσπάθεια είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή των πολιτών.

Η καθαριότητα του Άλσους και η προστασία του είναι μια κοινή υπόθεση. 

 

file type icon ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ.docx

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!