Επίσκεψη των προσφύγων του προγράμματος ESTIA του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας στην Έκθεση Ζωγραφικής “The Shape of Life”

pic1 (1).jpg

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, 3 οικογένειες προσφύγων και αιτούντων άσυλο από τη Συρία και το Ιράκ, του προγράμματος ESTIA που υλοποιεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, διαμένοντες στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας επισκέφθηκαν την Έκθεση Ζωγραφικής “The Shape of Life”, που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Η εν λόγω Έκθεση Ζωγραφικής είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς σε αυτήν εξέθεταν τα έργα τους 5 καλλιτέχνες πρόσφυγες και μετανάστες  από το Ιράν, τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Την επίσκεψη υποστήριξε διερμηνέας του Προγράμματος ESTIA του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας καθώς και οι κοινωνικοί επιστήμονες του έργου. Οι πρόσφυγες περιηγήθηκαν σε όλη τη έκθεση, έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα έργα και συζήτησαν με όλους τους καλλιτέχνες για τη ζωή και το έργο τους. Σκοπός της επίσκεψης των προσφύγων στην έκθεση ζωγραφικής ήταν να ενδυναμώσει τους ιδίους στην προσπάθεια ένταξής τους στο νέο περιβάλλον αλλά και να τους ενθαρρύνει στην καινούρια τους ζωή.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

H επίσκεψη στην Έκθεση Ζωγραφικής “The Shape of Life”, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται από το πρόγραμμα ESTIA του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής των προσφύγων στο νέο περιβάλλον.

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!