Επιστολή Δημάρχου Γ. Βούρου στον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: "Σχολικές καθαρίστριες – οικονομική ενίσχυση Δήμων"

vouros_FINAL3.jpg

Νέα Φιλαδέλφεια, 30/07/2020

Επιστολή του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο για τα ζητήματα που έχουν προκύψει στους Δήμους με τις σχολικές καθαρίστριες αλλά και γενικότερα με την οικονομική δυσπραγία των ΟΤΑ λόγω covid 19. 

Παραθέτουμε την σχετική επιστολή: 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όσον αφορά τη νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά στους Δήμους των αρμοδιοτήτων σχετικά με τις σχολικές καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι ο Δήμος μας -και μετά μεγάλης βεβαιότητας όλοι οι Δήμοι της χώρας- δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις που συνεπάγεται η ανωτέρω νέα αρμοδιότητά του, χωρίς την ανάλογη ειδική και ικανή χρηματοδότησή του.

Η οικονομική αδυναμία του Δήμου μας επαυξάνεται δραματικά εάν λάβετε υπόψη σας τις μεγάλες απώλειες εσόδων που είχε η πόλη μας από τη ματαίωση των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά που γίνεται ετησίως στη Νέα Φιλαδέλφεια - Νέα Χαλκηδόνα και αποτελεί βασική πηγή εσόδων και τη λοιπή οικονομική δυσπραγία του Δήμου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θεωρούμε βέβαιο ότι έχετε συνυπολογίσει τις ανωτέρω οικονομικές εκφάνσεις του ζητήματος,  καθώς, εάν δεν ληφθεί σχετική μέριμνα, θα είναι αδύνατη η κατάρτιση των συμβάσεων με τους εργαζόμενους και η καταβολή των μισθών από τον Δήμο με αποτέλεσμα να μείνουν οι σχολικές μονάδες χωρίς καθαρισμό, γεγονός αδιανόητο και ιδιαιτέρως επικίνδυνο  ειδικώς στη συγκεκριμένη περίοδο.

Πέραν αυτών, παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας ότι και οι ήδη εργαζόμενες με σύμβαση ορισμένου χρόνου καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου μας δεν επαρκούν για τον σωστό καθαρισμό και την επιβαλλόμενη λόγω της πανδημίας  απολύμανση των σχολικών μονάδων, αφού εργάζονται με  ολιγόωρες συμβάσεις και όχι με πλήρες ωράριο.

Απαιτείται, ως εκ τούτου κατά τη γνώμη μας, συνολικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος και επαύξηση των ωρών εργασίας των σχολικών  καθαριστριών ορισμένου χρόνου ή, ακόμα ορθότερα, η μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με σκοπό να καλύπτουν ικανοποιητικά τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

 

                                                                                

                                                                               Με εκτίμηση,

                                                                               Ο Δήμαρχος

                                                             Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

                                                                              Γιάννης Βούρος

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!