Η εκτός Η.Δ. τοποθέτηση του Δημάρχου Γ. Βούρου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (17/02/20)

Giannis_Vouros.jpg

Νέα Φιλαδέλφεια, 19/02/20

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδελφειας - Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Φεβρουαρίου μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Πριν μπούμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα ήθελα να σας ενημερώσω για ορισμένα ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, αλλά και για κάποιες σημαντικές δράσεις της δημοτικής μας αρχής.

  • Αρχικά να αναφέρω πως εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο πρώτος μας Προϋπολογισμός. Παρά τις προσφυγές, εδώ και λίγες ημέρες έχουμε στα χέρια μας τον προϋπολογισμό που έφερε στο Δ.Σ. και ψήφισε η δημοτική μας αρχή τον περασμένο Δεκέμβριο. Επίσης εγκρίθηκε (επίσης παρά τις προσφυγές…) η υπ.αριθμ. 256/2019 απόφαση του Δημοτικού μας συμβουλίου αναφορικά με τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, όπως και το ωράριο λειτουργίας αυτών βάσει την υπ.αριθμ. 56/2019 εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής.
  • Επίσης θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα, αλλά και τους συμπολίτες μας που παρακολουθούν τη συνεδρίαση όσον αφορά τις κινήσεις μας για τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Όπως πιθανόν διαβάσατε σε πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα επισκεφθήκαμε τη νέα διοίκηση των ΚΤΥΠ ώστε να ενημερωθούμε για το πόσο προχώρησαν τα θέματα που θέσαμε στην πρώτη μας συνάντηση αλλά και για να πιέσουμε περαιτέρω για τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Ενωμένοι – μαζί με διευθυντές σχολείων και προέδρους συλλόγων γονέων, γιατί τα θέματα αυτά μας απασχολούν όλους το ίδιο. Ουδείς έχει το πλεονέκτημα της υπερευαισθησίας. Όλοι μας είμαστε γονείς και επιθυμούμε το καλύτερο δυνατό για τους μαθητές της πόλης μας.
  • Για τα θέματα παιδείας να ενημερώσω επίσης τους συμπολίτες μας, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους πως την 15η Ιανουαρίου αποπληρώθηκε από την Α’ σχολική επιτροπή χρέος ύψους 6.313 ευρώ που μας ερχόταν από το παρελθόν. Την ίδια ώρα με προσωπικές επαφές αλλά και με την βοήθεια του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Κανταρέλη, του Αντιδημάρχου Παιδείας Τάσου Κωνσταντινίδη και των εργαζομένων της τεχνικής μας υπηρεσίας, τοποθετήθηκε ήδη και είναι έτοιμη, μετά τις απαραίτητες εργασίες που έγιναν από την τεχνική μας υπηρεσία, η λυόμενη αίθουσα στο νηπιαγωγείο της Νέας Χαλκηδόνας. Όταν άλλοι δήμοι διαβάζουμε καθημερινά σε δημοσιεύματα πως αναζητούν λύση για ανάλογα θέματα, χωρίς να έχουν το ίδιο γρήγορα αποτελέσματα.
  • Όσον αφορά τώρα την κοινωνική πολιτική τις επόμενες ημέρες (ίσως και εντός της εβδομάδας) θα παρουσιάσουμε στην τοπική μας κοινωνία τη νέα εικόνα του κοινωνικού φαρμακείου. Ένα φαρμακείο που θα είναι πρότυπο και για το οποίο πιστεύω θα είστε όλοι σας υπερήφανοι. Το ίδιο θα γίνει σε λίγες ημέρες και με το κοινωνικό ενδυματοπωλείο.

Θα κλείσω την τοποθέτησή μου με την πρόταση της δημοτικής μας αρχής προς το σώμα, ώστε να ξεκινήσουμε την διαδικασία της μετονομασίας του κλειστού Γυμναστηρίου της Οδού Θεσσαλονίκης σε «Κλειστό γυμναστήριο Απόστολος Κόντος». Τιμώντας με αυτό τον τρόπο έναν συμπολίτη μας που έχει τιμήσει την πόλη μας ποικιλοτρόπως. Θεωρώ ότι σε αυτό θα συμφωνήσουμε όλοι και η απόφασή μας θα είναι ομόφωνη. Σας ευχαριστώ (...).

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!