Μακρυά από την Διοίκηση του Δήμου η λογική των παρκομέτρων και του χαρατσώματος – Απάντηση στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΝΦΝΧ

Σχετικά με την ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση  ΝΦΝΧ και που αφορά το «Πιλοτικό σχέδιο δημιουργίας θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων μονίμων κατοίκων στο κέντρο του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας» θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

Το σχετικό θέμα είχε εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/04/2019 για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι εκ παραδρομής στην καθαρογραφή της απόφασης Επιτροπής  Διαβούλευσης και συνεπακόλουθα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου γινόταν αναφορά σε καταβολή αντιτίμου για την στάθμευση των επισκεπτών.

Άμεσα τόσο ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος όσο και ο εισηγητής του θέματος Ειδ. Συνεργάτης Κώστας Μπαρούτας δήλωσαν ξεκάθαρα ότι επρόκειτο για λάθος, ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν ποτέ στον σχεδιασμό του μέτρου και ζήτησαν να αποσυρθεί το θέμα προκειμένου να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση με τις απαραίτητες διορθώσεις. Πραγματικά, όπως θα διαπιστώσουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, στην σημερινή κιόλας πρόσκληση για την συνεδρίαση του επόμενου ΔΣ της 17/04/2019 το θέμα έχει επανεισαχθεί (Θέμα 8ο) με τις ορθές αποφάσεις και εισηγήσεις των αρμοδίων οργάνων του Δήμου. Το ίδιο θα διαπιστώσουν και όλοι οι δημότες μετά και την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι λοιπόν απολύτως ψευδές να κατηγορεί κάποιος την σημερινή Διοίκηση για χαράτσωμα των εργαζομένων και των δημοτών. Ιδιαίτερα όταν είναι γνωστός ο αγώνας που έχει δώσει για να αποδοθεί ελεύθερος κοινόχρηστος χώρος σε όλους (παράνομη στάθμευση στο κέντρο, δημιουργία θέσεων στάθμευσης μοτοποδηλάτων, τραπεζοκαθίσματα κ.α).

Η Δημοτική αρχή, καλεί τη Λαϊκή Συσπείρωση ΝΦΝΧ να μην επαναλάβει παρόμοια ατοπήματα και να μην επικαλείται ψευδή στοιχεία για να βρει αιτίες καταγγελίας της σημερινής Διοίκησης του Δήμου. Η υπεράσπιση των λαικών συμφερόντων δεν γίνεται με τέτοια μέσα. Γίνεται με την έμπρακτη καθημερινή δράση σε όφελος της πόλης και των πολιτών.

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!