Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη μας

25 Μαρτίου 2019 (2).jpg

Πλήθος  κόσμου συμμετείχε και φέτος στον ετήσιο εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.  Οι εκδηλώσεις μνήμης και φόρου τιμής στους ήρωες της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821 στο Δήμο μας, περιλάμβαναν την κατάθεση στεφάνων από τους αιρετούς και άλλους φορείς στο μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, τα εντυπωσιακά χορευτικά του Δήμου και βέβαια τη μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, ανέφερε ανάμεσα στα άλλα, πως «η εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση, που ξεκίνησε το 1821, και οδήγησε στο σχηματισμό του ελληνικού κράτους το 1828, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, για το τι μπορεί να καταφέρει ένας λαός, όταν είναι αποφασισμένος να κατακτήσει την ανεξαρτησία του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης, οι μεγάλες δυνάμεις άλλαξαν την αρχικά αρνητική στάση τους προς αυτήν, με αποτέλεσμα να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην τελική έκβασή της...».

Ακόμη, ο κ. Βασιλόπουλος

αναφέρει στο λόγο του πως « σήμερα, 200 χρόνια μετά, πρέπει να φέρουμε στη μνήμη μας το όραμα του Ρήγα Φεραίου», αφού οι έλληνες δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν με τους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων, καθώς είναι περισσότερα εκείνα που ιστορικά και  πολιτιστικά μας ενώνουν από εκείνα που μας χωρίζουν. Το μύνημα του Δημάρχου, καταλήγει με τα λόγια του φλογερού αγωνιστή Ρήγα Φεραίου: Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Ρήγας

«Βουλγάροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
Για την ελευθερίαν, να ζώσωμεν σπαθί,
Να σφάξωμεν τους λύκους, που στον ζυγόν βαστούν,
και Χριστιανούς και Τούρκους, σκληρά τους τυραννούν».

 

25 Μαρτίου 2019 (3).jpg

 

25 Μαρτίου 2019 (4).jpg

Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στο παρακάτω link:

https://www.flickr.com/photos/dimosfx/albums/72157679544238558

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!