Μια γιορτή για όλα τα παιδιά στη Λίμνη του Άλσους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

 

Παιδική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.png

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στις 06:00 το απόγευμα,θα πραγματοποιηθεί,για δεύτερη συνεχή χρονιά,γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά -τα προσφυγόπουλα και τους συμμαθητές τους- στη λίμνη του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Η γιορτή διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση ESTIA της Κοινωφελούς Επιχείρησης  Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν.Χαλκηδόνας και τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με τη Φιλανθρωπική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, μέλος της Caritas Europa και της Caritas Internationalis ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ και με την υποστήριξη των σχολικών επιτροπών και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων,του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας– Ν. Χαλκηδόνας.

Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας, facepainting, απασχόληση από animateurs, ζωγραφική, με μουσική και άφθονο παγωτό,τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ομαδικά παιχνίδια, να διασκεδάσουν και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους,  γεγονός που θα συμβάλει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μαθητών διαφορετικών πολιτισμικών προελεύσεων.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησής του (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), από τον Σεπτέμβριο του 2017, υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA– Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!