Στην ΚΤΥΠ ο Δήμαρχος για τα σοβαρά θέματα των σχολείων της πόλης

Image-1.jpg

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές), κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, συναντήθηκε χθες Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, αντιπροσωπεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Άρη Βασιλόπουλο. Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Γιώργος Ανεμογιάννης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ευτυχία Παπαλουκά, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κώστας Μπαρούτας, και ο Διευθυντής του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

  1. Η μεταβίβαση όλων των σχολικών κτιριακών Μονάδων στην κυριότητα του Δήμου μας. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην αντιπροσωπεία ο κ. Χαρωνίτης, κατατίθεται άμεσα στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο προς ψήφιση.
  2. Συζητήθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία παραχώρησης, άμεσα, της έκτασης των 12 στρεμμάτων που βρίσκονται στην περιοχή Πέταλο Νησίδας της Νέας Φιλαδέλφειας, έτσι ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων αναψυχής στο χώρο.
  3. Αναμένεται άμεσα, τις επόμενες μέρες, επίσκεψη από κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ στο κτιριακό συγκρότημα των ΕΠΑΛ, με σκοπό να αποτυπωθεί η υπάρχουσα κατάσταση και να δοθούν βραχυπρόσθεσμες λύσεις στα κτιριακά του προβλήματα με τις αναγκαίες επισκευές. Επίσης, πρόκειται να δρομολογηθεί η κατασκευή νέων κτιρίων με χρηματοδότηση από το επόμενο ΕΣΠΑ. Συζητήθηκε η κατασκευή αθλητικών χώρων για την αναβάθμιση συνολικά της περιοχής.
  4. Σε ό,τι αφορά την προσθήκη αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, συμφωνήθηκε ότι οι μελέτες και η έκδοση οικοδομικής άδειας, θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την ΚΤΥΠ ΑΕ.

Τέλος, προγραμματίζονται άμεσα από την ΚΤΥΠ ΑΕ οι εργασίες αποκατάστασης του αύλιου χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!