Το μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής για τη νέα σχολική χρονιά

119432670_319303056157551_5335815158766301725_n.jpg

Νέα Φιλαδέλφεια, 14/09/2020

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται σε πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για όλους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να λύσουν μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Να εκτελείται ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία και ταυτόχρονα να τηρούν αυστηρά μέτρα προφύλαξης για την πανδημία του κορωνοϊού, όπως να φέρουν μάσκες κατά τη διδασκαλία, να τηρούν και να διαφυλάσσουν αντίστοιχα αποστάσεις στα διαλείμματα κ.λπ. Από την άλλη, οι Δήμοι προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για την καθαριότητα των σχολείων, παρά τους μειωμένους πόρους και το γεγονός ότι το προσωπικό καθαριότητας δεν είναι αυτό που θα θέλαμε λόγω των συνθηκών, αφού δεν μας δόθηκε η δυνατότητα για επιπλέον προσλήψεις τον Αύγουστο. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο μας, όλα τα σχολεία το πρωί της Δευτέρας παραδίδονται καθαρά, με επάρκεια αντισηπτικών και μασκών και, για πρώτη φορά, με όλους τους εργαζόμενους καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

Επίσης έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες σε όλες τις σχολικές μονάδες τόσο για τα επιβαλλόμενα μέτρα του ΕΟΔΥ και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων, όσο και ειδικότερα για τον απαραίτητο επισταμένο καθαρισμό και την απολύμανση των σχολικών χώρων. Μετά τα παραπάνω είναι φανερό ότι φέτος οι ευχές για καλή σχολική χρονιά έχουν ξεχωριστή σημασία. Προϋποθέτουν τη διάθεση συνεργασίας και την προσπάθεια όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τις ιδιαιτερότητες της σημερινής συγκυρίας. Εύχομαι, λοιπόν, καλή σχολική χρονιά και πάνω από όλα υγεία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας.

Θέλω να διαβεβαιώσω μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι ο Δήμος μας θα είναι με όλες τις δυνάμεις του κοντά στην σχολική κοινότητα για να αντιμετωπίσει όποια προβλήματα παρουσιαστούν!

 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής

               Τάσος Κωνσταντινίδης

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!