1η Ιουλίου ξεκινά η Δημοτική Συγκοινωνία

1.JPG

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα δοκιμαστικές διαδρομές της Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα ξεκινήσει με δύο κυκλικές διαδρομές (γραμμές) την 1/7/2019. Ο σχεδιασμός των διαδρομών έγινε με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών –μετακινήσεων συμπληρωματικά και σε σύνδεση με τις υπάρχουσες γραμμές του ΟΑΣΑ και του ΗΣΑΠ.

Τα οφέλη από την καθιέρωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι πολλά. Τα τοπικά δρομολόγια  συμβάλλουν στη μείωση του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης, καθώς θα υπάρχει εναλλακτική λύση για τις μικρές μετακινήσεις. Επιπλέον, στο βαθμό που θα γίνει συνήθεια των πολιτών, θα οδηγήσει και στη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Σημαντικός είναι και ο κοινωνικός ρόλος που θα διαδραματίσει η χρήση της δωρεάν Δημοτικής Συγκοινωνίας, αφού με αυτόν το τρόπο θα εξυπηρετούνται και οι ανάγκες μετακίνησης των πιο ευάλωτων κοινωνικών κατηγοριών του επιβατικού κοινού, όπως είναι οι άνεργοι,  τα άτομα μειωμένης κινητικότητας, οι ηλικιωμένοι κ.ά. Η καλύτερη  πρόσβαση του κοινού σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου  θα συμβάλλει  στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Όλα τα παραπάνω άμεσα ή έμμεσα οφέλη που απορρέουν από τη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας έχουν καίρια σημασία για την αειφόρο ανάπτυξη και θα συμβάλλουν στη βιώσιμη αστική κινητικότητα εντός των ορίων του Δήμου μας.

 

Οι διαδρομές και οι στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας είναι:

 

Γραμμή 1 (κυκλική)

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ [ΑΦΕΤΗΡΙΑ] – Πίνδου – Μακεδονομάχων – Σολωμού - Βασ. Αλεξάνδρου – Παπάγου – Σοφούλη – Πίνδου – Εφέσσου – Φλαβιανών – Μαιάνδρου – Βρυούλων - Αγ.Τριάδος – Λυκούργου – Μαραθώνος – ΚΗΦΙΣΟΥ – Παπαναστασίου – Ιωνίας – Προύσσης – Σμύρνης – Φωκών – Δεκελείας – Πίνδου - ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ [ΤΕΡΜΑ]

Μήκος γραμμής :  6.7χλμ.

 

Γραμμή 2 (Κυκλική)

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ(Δεκελείας 97) [ΑΦΕΤΗΡΙΑ] – Δεκελείας - Εθν. Αντιστάσεως – Σαλαμίνος - Στρ. Μακρυγιάννη – Αχαρνών – Μαρ. Αντύπα - Κ. Παλαμά – Τσούντα – Περισσού – Θέμιδος - Γ. Καραϊσκάκη - Ρήγα Φερραίου – Αυλώνος - Λ.Κατσώνη – Περισσού – Τσούντα - Θ. Πεταλά – Οδυσσέως – Περισσού - Αγ. Αναργύρων – Δεκελείας - Δοξάτου – Μαραθώνος – Σμύρνης – Προύσσης –  Δεκελείας –  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ(Δεκελείας 97) [ΤΕΡΜΑ]

Μήκος διαδρομής :  5.8χλμ.

 

Η Δημοτική συγκοινωνία θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής. Τα δρομολόγια θα ξεκινούν από τις 7.30 καθημερινά. Δευτέρα και Σάββατο, η συγκοινωνία θα λειτουργεί μόνο μέχρι το μεσημέρι και τα τελευταία δρομολόγια και στις δύο γραμμές θα ξεκινούν στις 13.00. Την  Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινούν στις 20.00.

6.JPG

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!