Nea Filadelfia 19°C Partly cloudy

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ευάλωτων πολιτών

Νέα Φιλαδέλφεια, 17/10/2022

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε οικονομικά ευάλωτους δημότες – κατοίκους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Η  συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα μας καθώς και η υγειονομική κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού (covid-19) η οποία έχει επηρεάσει κάθε πολίτη οικονομικά και κοινωνικά έχει ως αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας να βρίσκεται σε δυσχέρεια και να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις βιοποριστικές του ανάγκες.

Συνέπεια όλων αυτών είναι τα συνεχώς αυξανόμενα αιτήματα συμπολιτών μας για να ενταχθούν σε δομές του Δήμου ή για οικονομική ενίσχυσή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά – κοινωνικά προβλήματα μπορούν κατόπιν σχετικής αιτήσεως – υπεύθυνη δήλωση με κατάθεση των δικαιολογητικών, να ζητήσουν το έκτακτο οικονομικό βοήθημα που θα χορηγήσει ο Δήμος μας.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν είναι τα εξής:

  1. Αίτηση –υπεύθυνη δηλωση
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας  ή διαβατήριο ή άδεια παραμονής
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  4. Ατομικό Εκκαθαριστικό φορολογικού Έτους 2021 (όλων των ενήλικων μελών)
  5. Αντίγραφα Ε1 και Ε9  (όλων των ενήλικων μελών)
  6. Λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομα του αιτούντος ή Βεβαίωση Κατοικίας
  7. Ηλεκτρονικό ανανεωμένο Μισθωτήριο
  8. Υπεύθυνη δήλωση ότι τα στοιχεία που προσκομίζω είναι αληθή
  9. Αριθμός τραπέζης ΙΒΑΝ

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Βεβαίωση Ανεργίας
  2. Δικαιούχοι επιδομάτων Πρόνοιας
  3. Προβλήματα υγείας –Απόφαση αναπηρίας (αν υπάρχει)

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου από 19/10/2022 έως 04/11/2022 (Λ. Δεκελείας 97 – Νέα Φιλαδέλφεια) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 -13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας στα τηλέφωνα: 2102532047 εσωτ. 001, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 13:00.

Σημείωση: Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου και εν συνεχεία θα εγκριθούν από την Επιτροπή Οικονομικά Αδύναμων Πολιτών. Το ύψος του βοηθήματος καθορίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες βάσει Κοινωνικών και Οικονομικών κριτηρίων.