Nea Filadelfia 18°C Mist

Η Δημοτική Αρχή δίπλα στους επαγγελματίες της πόλης μας

Νέα Φιλαδέλφεια, 14/10/2020

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γ. Βούρου, του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακής Πολιτικής κ. Θ. Λέκκα και εκπροσώπων του σωματείου καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση του νέου προγράμματος της περιφέρειας Αττικής «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» με έναρξη 12/10/2020 και λήξη 6/11/2020.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000,00€ και μέγιστο τα 50.000,00€. Τα ποσά επί των οποίων θα υπολογιστεί το ακριβές ποσό επιχορήγησης προκύπτουν από το άθροισμα:

  • των Αγορών Εμπορευμάτων Χρήσης
  • των Αγορών Α’ Υλών και Υλικών Χρήσης
  • του συνόλου των Δαπανών για Παροχή Υπηρεσιών
  • του συνόλου των Ενοικίων που καταβλήθηκαν στην χρήση από την επιχείρηση
  • του συνόλου των Παροχών σε εργαζομένους (πλην αυτών που απασχολήθηκαν σε Αγροτικές-Βιολογικές δραστηριότητες)
  • των Διαφόρων Λειτουργικών Εξόδων

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών ενημερώθηκαν για τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία του Δήμου το «Παρατηρητήριο Ευρωπαϊκών και Εθνικών χρηματοδοτήσεων για επιχειρήσεις» που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία και ευθύνη του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Λέκκα.

 Συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες θα δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα  του Δήμου μας ειδικός σύνδεσμος (banner) με τον τίτλο «Προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων», όπου θα αναρτώνται τα εν ισχύ προγράμματα χρηματοδότησης που ενδεχομένως ενδιαφέρουν τους επιχειρηματίες της πόλης μας.

Έχει διαπιστωθεί πως η έλλειψη ενημέρωσης αποτελεί τον κύριο παράγοντα που οδηγεί στην απώλεια σημαντικών ευκαιριών χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους μας, βρισκόμαστε δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της πόλης μας ανοίγοντας ένα σημαντικό κανάλι αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας, που δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν, προκειμένου να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα στην πόλη μας, να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας και να συνδράμουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Από το Γραφείο Τύπου