Nea Filadelfia 14°C The description will appear after the cache period.

Με εξαιρετική επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Νέα Φιλαδέλφεια, 02/11/2022

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου το βιβλίο του Θεόδωρου Γεωργάκη «Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ».

«Ψυχή» της εκδήλωσης, η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, Χριστίνα Σούκερη – Παπασταμάτη και συντονιστής ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπίλιος.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος,  ο Βουλευτής Νοτίου τομέα της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Παντελής (Λάκης) Νικολάου (διακεκριμένος ορθοπεδικός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ), ο Γιώργος Νικολάου (διευθυντής επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ), ο Πάνος Λούπος (διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας “ΩΡΑ των σπορ” και διευθυντής επικοινωνίας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ) και η Χριστίνα Αμερικάνου (δημοσιογράφος,). 

Σύντομους χαιρετισμούς πέραν του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, απηύθυναν επίσης, ο Πανοσιολογιότατος π. Τιμόθεος Ηλιάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο αντιπρόεδρος της ερ. ΑΕΚ Σταμάτης Παπασταμάτης και φυσικά η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη – Παπασταμάτη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η π. Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κατερίνα Μπατζελή, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Θάνος Λέκκας, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, σπουδαίοι παλαίμαχοι αθλητές που έγραψαν σελίδες δόξας με την φανέλα της ΑΕΚ, τόσο από τον χώρο του ποδοσφαίρου όπως ο Θωμάς Μαύρος, ο Γιώργος Καραφέσκος, ο Ανδρέας Σταματιάδης, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, όσο και από το χώρο του μπάσκετ όπως ο Νίκος Νεσιάδης, ο Ευάγγελος Δερμανούτσος, ο Νίκος Μπαμπανικολός, ο Στέλιος Βασιλειάδης, νυν αθλητές της ομάδας χάντμπολ του συλλόγου, μαζί με τον αθλητικό διευθυντή και μέλος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Στάθη Παπαχαρτοφύλη και τον γενικό αρχηγό της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Ηλία Χατσίκα, από το βόλεϊ ο διοικητικός υπεύθυνος του τμήματος αλλά και γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Λευτέρης Αρχόντης, η τεχνική διευθύντρια Έφη Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και μικρασιατικών συλλόγων, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας κ. Δαγδελένης, η πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας «Ρωμηών Πράξεις» κα Κόβη-Χαριτωνίδου, ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ κ. Μαλάτος, η πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Κιάτου κα Αγαπίδου, το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και ιστορικός/συγγραφέας κ. Μπαλτάς, ο  σπουδαίος δάσκαλος της δημοσιογραφίας Φαίδων Κωνσταντουδάκης, το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Κώστας Σταματιάδης, ο π. Πρόεδρος της Λέσχης Κυριάκος Χήνας, ο π. Γενικός Αρχηγός της Ερ. ΑΕΚ Νίκος Δευτεραίος, πλήθος αυτοδιοικητικών και πολλοί συμπολίτες μας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Θοδωρής Γεωργάκης, κλείνοντας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ποτέ δεν το φανταζόμουν, όταν ξεκινούσα από το νησί μου, να μπαίνω στην ΑΕΚ, ότι κάποια στιγμή θα βρισκόταν τόσος κόσμος εδώ σε μία τέτοια εκδήλωση, να ασχοληθεί με το βιβλίο μου. Είμαι πολύ συγκινημένος για όσα ανέφερε η Χριστίνα Σούκερη, για το μικρό μου βιογραφικό, που έγινε με σκληρή δουλειά, αγάπη και πολλά πολλά συναισθήματα στην καρδιά. Όλα αυτά τα κολακευτικά, τα αφήνω απ’ έξω. Θέλω να κρατήσετε την αγάπη μου για την ΑΕΚ και το Βυζάντιο. Ευχαριστώ τους πάντες!».

Η εκδήλωση «διανθίστηκε» με όμορφα τραγούδια από το μουσικό σχήμα Φουρλάνου με τραγούδια της Πόλης και της Μικράς Ασίας.

Από το Γραφείο Τύπου