Nea Filadelfia 21°C Clear/Sunny

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με θέμα “Άγχος Εξετάσεων” για τους μαθητές σχολείων της πόλης

Νέα Φιλαδέλφεια, 18/11/2022

Με εξαιρετική ανταπόκριση και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, η 1η εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο 2ο Λύκειο Ν.Φ., με θέμα «Άγχος Εξετάσεων», για τους μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Λυκείου, των σχολείων της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, και ο Πρόεδρος της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πάρις Βεντήρης, στους σύντομους χαιρετισμούς τους, ανέφεραν τα οφέλη των συγκεκριμένων δράσεων και δεσμεύτηκαν σε εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και τους προσεχείς μήνες, με στόχο την συζήτηση και τον εντοπισμό των προβλημάτων που απασχολούν τους εφήβους, τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών καθώς και την ενημέρωση των μαθητών, από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Ακολούθησε η παρουσίαση με τίτλο «Άγχος Εξετάσεων» από την Βασιλική Μπούμπα  (Ψυχολόγος, MSc – Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ, ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», Υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ), και τον Αθανάσιο Θήριο (Παιδίατρος, MSc– Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ, ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ), και διαλογική συζήτηση με τους μαθητές.

Θερμές ευχαριστίες στην Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Ν.Φ. κα Πρέκα και τον Υποδιευθυντή κ. Γιαγτζόγλου για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη στήριξή τους στην διοργάνωση της εκδήλωσης.

Από το Γραφείο Τύπου