Nea Filadelfia 20°C Partly cloudy

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με θέμα: “Ψυχική υγεία & ζωή – παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο, η σύγχρονη πρόκληση”

Νέα Φιλαδέλφεια, 23/02/2023

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. η εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με θέμα: «Ψυχική υγεία & ζωή – παιδιά, έφηβοι και διαδίκτυο, η σύγχρονη πρόκληση», παρουσία της Υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη και του Δημάρχου της πόλης μας Γιάννη Βούρου.

Ομιλητές, εκτός από την κ. Ράπτη, ήταν οι: Βασίλης Παπακώστας, Αστυνομικός Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και Ιουλία Καρατζά, Παιδοψυχίατρος.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημ. Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης.

Η κ. Ράπτη κατά την διάρκεια της τοποθέτησής της ανέφερε μεταξύ άλλων: «(…)Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε τις ζωές όλων μας, και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Αύξησε την επαφή τους με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους στέρησε σημαντικά ερεθίσματα, όπως η δια ζώσης επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα, η κοινωνική τους ζωή και οι δραστηριότητές τους. Στο Υπουργείο Υγείας διαβλέποντας τις ανάγκες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των νέων μας υλοποιούμε το πρόγραμμα: ‘’Παιδιά και έφηβοι στις ημέρες Covid-19: κοινωνική-συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα”, με έμφαση στην πρόληψη και αντιμετώπισης της διαδικτυακής εξάρτησης. Μέσα από το πρόγραμμα αποβλέπουμε ανάμεσα σε άλλα στην ενίσχυση της προσαρμοστικότητας παιδιών και εφήβων, την κατάκτηση αυτοελέγχου, τη διαχείριση κρίσεων και δυσκολιών, την αναγνώριση συναισθημάτων και την αυτοεκτίμηση (…)».

Ο κ. Βούρος εστίασε στις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος, με στόχο να δημιουργηθεί ένα «δίχτυ ασφαλείας» για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, αναφερόμενος επίσης στο πολυεπίπεδο έργο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις – παρουσιάσεις, από τον Αντιδήμαρχο κ. Μπερδέση για τα στοιχεία που οδήγησαν την δημοτική αρχή στην πραγματοποίηση μίας τέτοιας εκδήλωσης, τον κ. Παπακώστα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο για τα παιδιά και τους εφήβους, και της κ. Καρατζά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οικογένειες, δίνοντας έμφαση στην ψυχική ισορροπία του παιδιού – εφήβου μέχρι την ενηλικίωσή του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κοπελούσος, Τάσος Κωνσταντινίδης, Σωτήρης Κοσκολέτος, Θάνος Λέκκας, οι Εντεταλμένοι Δημ. Σύμβουλοι Ηλίας Τάφας και Σοφία Αλεφραγκή από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου «Η πόλη της καρδιάς μας» Χάρης Τομπούλογλου, ο ανεξάρτητος Δημ. σύμβουλος Γιάννης Ουσταμπασίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Γκρίντζαλης, οι σύμβουλοι της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Άννα Μπερδέση και Αγγελική Σουρτζή, η σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Χαρά Δαρσακλή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Σαραντόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΝΦΝΧ Μιχάλης Ζαχαριουδάκης, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, η πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ Μαρία Ηλιάκη Σαρρή, πρόεδροι και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος συμπολιτών μας.

Από το Γραφείο Τύπου

*Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση έχει δημοσιευθεί στους επίσημους λογαριασμούς του Δήμου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.