Nea Filadelfia 19°C The description will appear after the cache period.

Οι σχολικές μονάδες ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε πρώτο πλάνο για την Δημοτική μας Αρχή

Νέα Φιλαδέλφεια, 20/01/2023

Όπως έχουμε καθιερώσει από την αρχή της θητείας μας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για έργα και παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον Δήμο μας.

Εν προκειμένω, στο τελικό στάδιο εισέρχονται πλέον τα έργα που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης, τεσσάρων (4) σχολείων της πόλης μας.

Έργα τα οποία ξεκίνησαν λίγο μετά το καλοκαίρι του 2022 και πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός των πρώτων μηνών του 2023.

Για το εν λόγω πρόγραμμα υπενθυμίζουμε πως η Δημοτική μας Αρχή εξασφάλισε τον Σεπτέμβριο του 2020, χρηματοδότηση 360.000 ευρώ περίπου από την Περιφέρεια Αττικής, με παράλληλη συμμετοχή του Δήμου στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου, που περιλαμβάνει:

  • έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας,
  • εργασίες θερμοϋγρομονώσεων στις τοιχοποιίες των σχολείων,
  • εγκατάσταση σκιάστρων,
  • αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, βελτίωση λεβητοστασίων κα.

Εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο, στο 1ο  Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, στο 2ο Δημοτικό καθώς και στο 3ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Πέραν αυτών σε λίγες εβδομάδες θα έχει παραδοθεί στους μικρούς μαθητές, ο αύλειος χώρος του 4ου Δημοτικού σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας (έργο που ανέμενε η σχολική μας κοινότητα για περισσότερα από 10 χρόνια).

Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να αναφερθεί πως με μέριμνα τόσο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, όσο και των Σχολικών Επιτροπών, εργασίες συντήρησης (ράμπες ΑμεΑ, μονώσεις, βαψίματα, εργασίες στις υδραυλικές εγκαταστάσεις και πολλά ακόμη) πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και κατά την διάρκεια των περασμένων μηνών, σε χώρους που εντοπίζονταν ή δημιουργούνταν προβλήματα.

Επίσης παρά τις πρωτόγνωρες προκλήσεις των 2,5 – 3 προηγούμενων ετών (πανδημία – υγειονομική κρίση, αύξηση κόστους υλικών κλ.π), αλλά και τις «Κασσάνδρες» τοπικών «παραγόντων», εγκαινιάστηκε και λειτουργεί από την έναρξη του σχολικού έτους 2022 – 2023, το νέο υπερσύγχρονο 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα σχολικό συγκρότημα κόσμημα για όλη την Αττική όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στα εγκαίνια του έργου τόσο ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος, όσο και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ σε μερικούς μόνο μήνες αναμένεται να ανοίξουν τις πόρτες τους για μαθητές και εκπαιδευτικούς και οι εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου, στους χώρους του οποίου και μετά από πολλές συναντήσεις των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, με τους αρμόδιους φορείς, οι εργασίες το τελευταίο τουλάχιστον διάστημα προχωρούν ικανοποιητικά.

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο έργο με το συνολικό κόστος κατασκευής των δύο (2) νέων κτιριακών σχολικών συγκροτημάτων να ξεπερνά τα 11εκ. ευρώ!

«Οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα στον σχεδιασμό της Δημοτικής μας Αρχής. Προτεραιότητα με πράξεις, όπως αυτά που ήδη γίνονται, και προτεραιότητα με σχεδιασμό, όπως μια ακόμα χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης συνολικού Π/Υ 360.000€ για την αναβάθμιση των σχολικών μας μονάδων. Ένα ακόμη έργο ουσίας που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας.

Τέλος εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023, θα έχουμε την μεγάλη χαρά να εγκαινιάσουμε το νέο παιδικό/βρεφονηπιακό σταθμό επί των οδών Καμπούργογλου & Πλαστήρα, ένα επίσης σπουδαίο έργο για τον Δήμο, το οποίο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την γόνιμη συνεργασία της σημερινής Δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος.

Σε κάθε περίπτωση όπως τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος: «Ο πήχης από την πλευρά της Δημοτικής μας Αρχής, όσον αφορά τα σχολεία, θα είναι πάντα ψηλά, προσπαθώντας να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας. Χωρίς ωστόσο να μπορούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες άλλων φορέων, και χωρίς να λησμονούμε πως πολλά από τα σχολικά κτίρια της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας είναι αρκετά παλιά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Γεγονός ωστόσο αδιαμφισβήτητο είναι, πως τα έργα και οι παρεμβάσεις που έγιναν στα σχολεία μας την τρέχουσα τριετία, θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί πολλά χρόνια πριν. Πέραν αυτών και παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, αξίζει να τονιστεί πως αυξήσαμε, σχεδόν διπλασιάσαμε τις έκτακτες επιχορηγήσεις προς τις σχολικές επιτροπές του Δήμου μας. Μαγικά ραβδάκια που θα λύσουν εν μία νυκτί ζητήματα δεκαετιών δεν υπάρχουν, και όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, απλά μας κοροϊδεύουν και σας κοροϊδεύουν, προσδοκώντας σε εφήμερα μικροκομματικά και μικρο – παραταξιακά οφέλη. Καλά τα λόγια, καλύτερα όμως τα έργα. Η δουλειά συνεχίζεται…».

Από το Γραφείο Τύπου