Nea Filadelfia 14°C Overcast

Οι σχολικές μονάδες και οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε πρώτο πλάνο!

Νέα Φιλαδέλφεια, 11/11/2022

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι ευρείας κλίμακας εργασίες τόσο σε σχολικές μονάδες, όσο και σε αθλητικούς χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Συγκεκριμένα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων (4) σχολείων της πόλης μας. Έργα τα οποία και θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του χρόνου (2022), βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί από την Δημοτική μας Αρχή.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 360.000 ευρώ περίπου και περιλαμβάνει:

  • έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας,
  • εργασίες θερμοϋγρομονώσεων στις τοιχοποιίες των σχολείων,
  • εγκατάσταση σκιάστρων,
  • αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων,
  • βελτίωση λεβητοστασίων κα,

που υλοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο, στο 1ο  Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, στο 2ο Δημοτικό καθώς και στο 3ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τα έργα έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 – 2020» και η σχετική πράξη υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Παράλληλα συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες οι εργασίες αποκατάστασης των ιδιαίτερα σημαντικών προβλημάτων στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας (έργο που ανέμενε η σχολική μας κοινότητα για περισσότερα από 10 χρόνια).

Σε αυτό το πλαίσιο αξίζει να αναφερθεί πως εργασίες συντήρησης (μονώσεις, βαψίματα, εργασίες στις υδραυλικές εγκαταστάσεις) πραγματοποιήθηκαν από το τεχνικό συνεργείο του Δήμου μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στο σύνολο των σχολικών εγκαταστάσεων που οι βελτιωτικές παρεμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες, τόσο σε σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας όσο και της Νέας Χαλκηδόνας, ενώ παρά τα μεγάλα προβλήματα των 2 – 2,5 προηγούμενων ετών (πανδημία – υγειονομική κρίση, αύξηση κόστους υλικών), αλλά και τις «Κασσάνδρες», εγκαινιάστηκε και λειτουργεί από την έναρξη του σχολικού έτους 2022 – 2023, το νέο υπερσύγχρονο 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα σχολικό συγκρότημα κόσμημα για όλη την Αττική όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στα εγκαίνια του έργου τόσο ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος, όσο και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Σε εξέλιξη δε, βρίσκονται οι εργασίες για ένα ακόμη νέο σχολείο – κόσμημα για την πόλη, το 3ο Γυμνάσιο Ν.Φ., το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του για μαθητές και εκπαιδευτικούς τους προσεχείς μήνες (εντός του 2023). Με το συνολικό κόστος των έργων ανέγερσης των δύο (2) νέων σχολείων να ξεπερνά τα 11εκ. ευρώ.

Επίσης τον Μάιο του 2023 θα έχουμε την μεγάλη χαρά να εγκαινιάσουμε το νέο παιδικό/βρεφονηπιακό σταθμό επί των οδών Καμπούργογλου & Πλαστήρα, ένα σπουδαίο έργο, που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την γόνιμη συνεργασία της σημερινής Δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος.

Ευρείας κλίμακας εργασίες πραγματοποιούνται όμως και σε αθλητικούς χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

  • Συγκεκριμένα και ξεκινώντας από τον Μάιο του 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου δημοτικού αθλητικού χώρου (με νέο συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας  γενιάς) που βρίσκεται επί των οδών Κιλκίς & Πλαστήρα στη Νέα Φιλαδέλφεια (το κόστος του έργου ξεπέρασε τις 30.000 ευρώ).
  • Υλοποιήθηκε η δέσμευση για ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου (παρκέ) στο κλειστό Σχ. Γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος»
  • Ξεκίνησαν και πρόκειται να ολοκληρωθούν στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022 οι εργασίες που περιλαμβάνουν την κατεδάφιση και την δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού χώρου (γήπεδο ποδοσφαίρου 9 χ 9), για τις ανάγκες των παιδιών της Νέας Χαλκηδόνας, αλλά και της ερασιτεχνικής ομάδας του Χαλκηδονικού, που βρίσκεται επί των οδών Αχαρνών και Παπαφλέσσα (το κόστος του έργου θα ξεπεράσει τις 70.000 ευρώ).
  • Ολοκληρώνονται τις προσεχείς εβδομάδες, οι εργασίες στον αθλητικό χώρο που δημιουργήθηκε από το μηδέν, στο προαύλιο του 3ου Γυμνασίου επί της οδού Ιασωνίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Επίσης σε λίγες ημέρες, πρόκειται να παραδοθούν στους αθλούμενους της πόλης μας, τα πλήρως ανακαινισμένα γήπεδα αντισφαίρισης (τένις) επί της οδού Ν. Πλαστήρα, ενώ ακολούθως θα ξεκινήσουν αξιοσημείωτες εργασίες αναβάθμισης και σε άλλους αθλητικούς χώρους της πόλης (στον αθλητικό χώρο επί της οδού Δωδεκανήσου στη Νέα Χαλκηδόνα κ.λ.π).

Ορισμένα μεγάλα ή μικρότερα έργα που αποτέλεσαν [ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ] της σημερινής Δημοτικής Αρχής, τα οποία παρά τα «αναχώματα» δεν έμειναν… στα χαρτιά…, αλλά είτε έχουν ήδη ολοκληρωθεί, είτε ολοκληρώνονται το προσεχές διάστημα.

Η δουλειά συνεχίζεται…

Από το Γραφείο Τύπου