Nea Filadelfia 18°C Partly cloudy

Το ΚΗΦΗ και το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος της πόλης μας Γ. Βούρος

Νέα Φιλαδέλφεια, 29/12/2022

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Τον Περιφερειάρχη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ηλικιωμένους, να τους μοιράσει δώρα για τις γιορτές και να ανταλλάξει μαζί τους ευχές για μία καλή νέα χρονιά με υγεία. «Χαίρομαι που σας βλέπω εδώ γερούς, να περνάτε όμορφα σαν μία οικογένεια και να απολαμβάνετε τη θαλπωρή και την φροντίδα που σας αξίζει. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Τον Περιφερειάρχη Αττικής συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γ. Βλάχος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Μέριμνας Σ. Αλυμάρα, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης,και ο Δ/της του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σ. Νικολαρόπουλος.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας Σ. Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Σ. Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Θ. Λέκκας, η Σύμβουλος της Κοινότητας Ν.Φ. Α. Σουρτζή, ο  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μ. Ζαχαριουδάκης, ο Αντιπρόεδρος Α. Δουβανάς και το μέλος του Δ.Σ. Κ. Καρατζένη. Στον χώρο του ΚΗΦΗ παρούσα ήταν επίσης η διευθύντρια της ΚΕΔΝΦΝΧ Ε. Αλιμπέρτη, όπως και αρκετά στελέχη του Δήμου και της ΚΕΔΝΦΝΧ.

Το ΚΗΦΗ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, έχει τη δυνατότητα να παρέχει φροντίδα σε 25 άτομα τρίτης ηλικίας, ημερησίως.

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι μονάδες ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες – άνοια κ.λ.π.) των οποίων το περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται, ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα αυτών των συμπολιτών μας.

Τα ΚΗΦΗ παρέχουν επίσης υπηρεσίες ημερήσιας φιλοξενίας (ημερήσιας ή ολιγόωρης), στις οποίες περιλαμβάνονται η νοσηλευτική φροντίδα, η ατομική υγιεινή, προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, άσκησης κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε επίσης: «Ως Περιφέρεια Αττικής, αντιλαμβανόμαστε τους ανθρώπους της λεγόμενης τρίτης ηλικίας ως ενεργούς πολίτες, ως έναν δυνατό κρίκο της κοινωνίας, που έχουν ακόμη να προσφέρουν με την πείρα και την γνώση της ζωής τους. Αξίζει να αναφέρουμε πως ήδη έχουμε εξασφαλίσει τη συνέχιση της χρηματοδότησής τους και κατά την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται κοντά στα άτομα τρίτης ηλικίας με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, την αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως είμαστε σταθερά στο πλευρό σας και στις ανάγκες σας, με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, προκειμένου να στηρίξουμε με πράξεις το σημαντικό έργο που επιτελείται προς όφελος των αδύναμων, αλλά όχι ξεχασμένων, συμπολιτών μας».

Ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος  ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με την σημερινή ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική στήριξη στη λειτουργία του ΚΗΦΗ, καθώς χωρίς την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής αυτή η κρίσιμη και σημαντική δομή του Δήμου, δεν θα μπορούσε να παρέχει τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι ωφελούμενοι συμπολίτες μας.

Με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, έχουμε βρει έναν κοινό βηματισμό για την στήριξη της λειτουργίας του ΚΗΦΗ και κάνουμε πράξη την πεποίθησή μας ότι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας δεν αντιμετωπίζονται ως «απόμαχοι» της ζωής αλλά ως ενεργά ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας».

Ακολούθως ο κ. Πατούλης και ο κ. Βούρος επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, δομή που εγκαινιάστηκε και λειτουργεί σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Από το Γραφείο Τύπου