Γιάννης Βούρος: Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Giannis_Vouros.jpg

Νέα Φιλαδέλφεια 24/04/20

Μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, οι δομές του κράτους και κατ’ επέκταση η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρέθηκαν απέναντι σε μία πανδημία. Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη και απαιτητική περίσταση δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμη οι σχεδιασμοί και η αποτελεσματικότητά μας.

Ως δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας ήδη από την αρχή αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης (συγκεκριμένα από τις 26/02) ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην χώρα μας, αρχίσαμε να προετοιμάζουμε τους μηχανισμούς των υπηρεσιών μας, θέλοντας να προλάβουμε και να μην μας προλάβουν οι εξελίξεις.

Συγκαλέσαμε σειρά συσκέψεων με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, εντεταλμένων συμβούλων, συνεργατών, προέδρων σχολικών επιτροπών, ιατρών των Τοπικών Μονάδων Υγείας και από τις αρχές Μαρτίου ανακοινώσαμε την πρώτη δέσμη των προληπτικών μας δράσεων.  

Από τις 03/03 αναστείλαμε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου μας, όλα τα προγράμματα εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ προχωρήσαμε στην αναστολή λειτουργίας  των ΚΑΠΗ, πριν την ανακοίνωση της γενικής απαγόρευσης λειτουργίας τους.  Από τις 05/03 ξεκίνησαν οι προληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια (δημαρχείο, ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, σχολεία, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας κλπ) αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα αποφασίσαμε το κλείσιμο των δημοτικών γυμναστηρίων, την αναστολή των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας καθώς και το προληπτικό κλείσιμο του άλσους μας.

Στις 18/03 ήμασταν ένας από τους πρώτους δήμους της χώρας που θέσαμε σε λειτουργία την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, στην οποία όλο αυτό το διάστημα απευθύνονται ηλικιωμένοι, ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας και στους οποίους γίνεται κατ’ οίκον διανομή τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης. Το ίδιο πράττουμε και με τους δικαιούχους των κοινωνικών μας παντοπωλείων, του ΚΗΦΗ κλπ. Σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο ζητάμε από τους συμπολίτες μας να «μείνουν στο σπίτι» και εμείς από την πλευρά μας έχουμε ως μοναδικό μας μέλημα την άμεση εξυπηρέτησή τους.

Οι δράσεις μας όμως δεν σταματούν στα παραπάνω. Στις 08/04 διοργανώθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με τους εθελοντές πολιτικής προστασίας Ν.Φ. – Ν.Χ. και το Ε.ΚΕ.Α. εθελοντική αιμοδοσία στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 170 συμπολίτες μας, τους οποίους ευχαριστώ δημόσια για μία ακόμη φορά, και συγκεντρώθηκαν σε μία μόλις ημέρα 140 φιάλες αίματος.

Με λίγα λόγια και ο πλέον δύσπιστος διαπιστώνει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται και αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων. Οι Δήμοι, αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι, πως είναι το πρώτο «αποκούμπι» του γείτονα, του συνδημότη, του συμπολίτη.

Σε αυτή τη «μάχη» δοκιμαζόμαστε σκληρά, είμαι όμως απόλυτα πεπεισμένος πως και από αυτή την περιπέτεια ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, με πνεύμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ θα βγούμε ΝΙΚΗΤΕΣ.

Κλείνοντας, και από αυτό το βήμα, δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που από το δικό του πόστο και μετερίζι ο καθένας και η καθεμιά, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης δίπλα στον πολίτη. Με τα όποια μέσα διαθέτουμε. Αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας που ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις των τοπικών και κυβερνητικών αρχών. 

Μένουμε σπίτι λοιπόν, κερδίζουμε την μάχη και σε λίγο καιρό θα λέμε χαμογελώντας… «το περάσαμε και αυτό».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 24/04/20 στην ιστοσελίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης airetos.gr

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!