Δημοτική Βιβλιοθήκη

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας ιδρύθηκε το 1968 και στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου «Ο Αθανάσιος Διάκος». Φιλοξενεί δύο τμήματα, παιδικό και ενηλίκων, με πλούσιο υλικό το οποίο ανανεώνεται διαρκώς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών της.

Η συλλογή της αποτελείται από περίπου 15.000 τόμους οι οποίοι καλύπτουν θεματικά ένα ευρύ πεδίο της γνώσης. Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική και μέλος μπορεί να γίνει όποιος το επιθυμεί προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπία ταυτότητας, φωτογραφία και φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ). Στη διάθεση των χρηστών υπάρχει αναγνωστήριο με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (wifi).

Στους χώρους τις Βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, αφήγηση παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά.

Στις αρχές του 2018 η Δημοτική Βιβλιοθήκη απέκτησε την ολοκληρωμένη υπηρεσία νέφους για τη διαχείριση καταλόγου και λειτουργιών βιβλιοθήκης OpenABEKT που έχει αναπτυχθεί από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των βιβλιοθηκών.

Η επεξεργασία του υλικού ξεκίνησε από την αρχή, διότι δεν ήταν δυνατή η μεταφορά δεδομένων από το σύστημα που χρησιμοποιούσε η βιβλιοθήκη στο καινούριο. Δόθηκε προτεραιότητα στις συλλογές της πεζογραφίας (ελληνικής και ξένης) και στα θεατρικά έργα. Μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί περισσότερα από 3.500 βιβλία με πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία ενώ, βεβαίως, η ενημέρωση και ο εμπλουτισμός του καταλόγου με νέα βιβλία συνεχίζεται σε καθημερινή βάση.

Οι χρήστες του καταλόγου αξιοποιώντας τα φίλτρα πολύπλευρης αναζήτησης μπορούν να πλοηγηθούν σε πληθώρα συντελεστών και θεμάτων και να εξερευνήσουν το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης. Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων περιλαμβάνουν πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία (τίτλους, συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφους, εκδότες, θέματα, σημειώσεις ISBN, εξώφυλλα κλπ), ενώ όπου ήταν δυνατό, συμπεριλήφθηκε η περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

 

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή: 08:00 - 16:00

Τετάρτη- Πέμπτη: 09:00 - 20:00

Σημείωση: Oι ώρες λειτουργίας διαφοροποιούνται τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ν. Τρυπιά 45 (Πνευματικό Κέντρο)

143 41 Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλ.: 210-2582466, 210-2585773, 210-2525634

e-mail: library@dimosfx.gr

Κατάλογος Βιβλιοθήκης: https://filadelfeialib.openabekt.gr/

Αναζητήστε μας και στο facebook

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!