Εγγραφές των νηπίων/βρεφών στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας για την περίοδο 2022-2023

nhpiagwgeio.jpg

Νέα Φιλαδέλφεια, 06/05/2022

Η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές των νηπίων / βρεφών στους Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας για την περίοδο 2022-2023 αρχίζει από τις 10 Μαΐου  2022 και λήγει στις 6 Ιουνίου 2022.

Η παραλαβή έντυπων αιτήσεων και η πληροφόρηση για τη συμπλήρωση τους θα γίνονται στον Παιδικό / Βρεφονηπιακό Σταθμό που o γονέας επιθυμεί να εγγράψει το νήπιο / βρέφος, και μόνο σε έναν Σταθμό του Δήμου μας, καθημερινά από 9:00 έως 13:00 , εκτός Σαββάτου και Κυριακής και υποχρεωτικώς μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.

Η κατάθεση των αιτήσεων και αφού έχουν συγκεντρωθεί όλα τα δικαιολογητικά, θα γίνεται στο πρωτόκολλο του κεντρικού Δημαρχείου επί της Δεκελείας 97 με αυτοπρόσωπη παρουσία (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-13:00). Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης των δικαιολογητικών και με συστημένη ταχυδρομική επιστολή.  ( Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας /Γραφείο Πρωτοκόλλου, Δεκελείας 97, Νέα Φιλαδέλφεια ΤΚ 14341).

Τέλος τονίζεται ότι στην αυτοπρόσωπη παρουσία των γονέων θα πρέπει να τηρούνται απαραιτήτως όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας (υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Δεν επιτρέπεται η υποβολή αίτησης σε δεύτερο Παιδικό/Βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου. Σε περίπτωση που ο γονέας υποβάλλει αίτηση και σε δεύτερο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, το νήπιο– βρέφος θα απορρίπτεται από τη διαδικασία επιλογής.

Σε περίπτωση που υπάρχουν κενές θέσεις σε σταθμό άλλο, εκτός της επιλογής του ενδιαφερόμενου γονέα, θα ειδοποιείται τηλεφωνικώς ο αιτών –ούσα για την κάλυψη της κενής θέσεως , βάση της μοριοδότησης που έχει λάβει στους προσωρινούς πίνακες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΜΕΣΩ ΕΕΤΑΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ/ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν Χαλκηδόνας  θα υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" για το έτος 2022-2023 με σκοπό να εντάξει σ' αυτό τους Παιδικούς /Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας. Εφόσον εγκριθεί η συμμετοχή του, και οριστικοποιηθεί ο αριθμός των θέσεων που θα διαθέσει, καλούνται όλες οι μητέρες που πληρούν τις προϋποθέσεις να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να υποβάλλουν την σχετική αίτηση. Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις καθώς και ενημερωτικό και έντυπο υλικό θα μπορείτε να αναζητήσετε:

 • στο site της ΕΕΤΑΑ: www.eetaa.gr
 • στα γραφεία της Δ/ νσης Προσχολικής Αγωγής : Αχαρνών 464 & Αγ. Αναργύρων, Νέα Χαλκηδόνα , 3ος όροφος και
 • σε όλους τους Παιδικούς / Βρεφονηπιακούς μας Σταθμούς.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ / ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ

ΤΑ ΕΞΗΣ:

 

 • Αίτηση εγγραφής η οποία εμπεριέχει και ατομική καρτέλα νηπίου / βρέφους. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται ανάλογα είτε από τον γονέα, είτε από τον/ την κηδεμόνα του νηπίου / βρέφους.
 •     Υπογεγραμμένη από παιδίατρο βεβαίωση υγείας του νηπίου/βρέφους , καθώς και φωτοτυπία  των σελίδων του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού όπου αναγράφονται οι εμβολιασμοί, που πρέπει να έχουν γίνει, σύμφωνα με την ηλικία του νηπίου/βρέφους.
 • Τα απαιτούμενα, σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής, δικαιολογητικά.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

 1. Για τους εργαζόμενους γονείς ζητείται βεβαίωση εργοδότη για την απασχόληση, τελευταίου μηνός. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες ζητείται βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος. Επιπλέον, για όλους, απαιτείται βεβαίωση ασφάλισης.
 2. Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ για τους άνεργους γονείς.
 3. Εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου φορολογικού έτους
 4. Για εγγραφή νηπίων αλλοδαπών οικογενειών επιπλέον χρειάζεται να προσκομιστούν δικαιολογητικά που ν' αποδεικνύουν την νόμιμη άδεια παραμονής.
 5. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 6. Βεβαίωση κατοικίας ή εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου  φορολογικού έτους  ή λογαριασμό  ΔΕΚΟ έτους 2022
 7. Για γονείς διαζευγμένους  προσκομίζεται βεβαίωση επιμέλειας
 8. Για γονείς που σπουδάζουν προσκομίζεται βεβαίωση σπουδών
 9.  Για γονείς που εκπληρώνουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από το Στρατό
 10. Για γονείς ή μέλη της οικογένειας ΑΜΕΑ προσκομίζεται οικεία βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή ΚΕΠΑ.
 11. Για γονείς σε διάσταση προσκομίζεται φορολογική δήλωση ή άλλο επίσημο έγγραφο που να το αποδεικνύει.
 12. Για παιδιά με χρόνιες παθήσεις, κινητικά προβλήματα ή καθυστέρηση λόγου προσκομίζεται διάγνωση από δημόσιο φορέα και επιπλέον απαιτείται και βεβαίωση γιατρού ότι μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του σταθμού.
 13. Για γονείς φυλακισμένους προσκομίζεται σχετική βεβαίωση Δημοσίου φορέα.
 14. Για παιδιά γυναικών κατοίκων ή δημοτών ,που φιλοξενούνται στο δίκτυο δομών κατά της βίας των γυναικών απαιτείται αντίστοιχη βεβαίωση.

 

Πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων μπορείτε να κατεβάσετε από το παρακάτω site.

www.dimosfx.gr

Τα νήπια/βρέφη θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας βάσει του πίνακα μοριοδότησης που θα προκύψει ύστερα από τον έλεγχο των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών και την απόδοση των ανάλογων μορίων.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το παιδί κατά την ημερομηνία της 30ης /09/2022 να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών και το βρέφος την ηλικία των 6 μηνών.

 

Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ: 

 

 

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!