Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας για τη Μ. Ασία - Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού

ekthesh_fwtografias_etos_Mik.Ellhnismou..jpg

Νέα Φιλαδέλφεια, 01/02/2022

Σε μία σεμνή και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 στον εκθεσιακό χώρο του Παναιτωλίου στη Ν. Ιωνία τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Μικρασία - Αλησμόνητες Πατρίδες».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 έτη από την Μικρασιατική καταστροφή, που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, ο Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. κ. Χρήστος Κοπελούσος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, μέλη των Δ.Σ. των τριών Δήμων, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών Μικρασιατικών σωματείων.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος. 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε απόσπασμα ομιλίας της καθηγήτριας κ. Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ, το οποίοι και συγκίνησε βαθιά το κοινό.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, φιλοξενεί 160 μοναδικές φωτογραφίες που φέρνουν στο φως σπάνια στιγμιότυπα των Αλησμόνητων Πατρίδων. Κάθε φωτογραφία αποτελεί ένα μοναδικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει πολύπλευρα τη θυσία του Ελληνισμού στην πατρογονική γη της Μικράς Ασίας.

 

Μέσα από το συγκινητικό φωτογραφικό υλικό ο επισκέπτης αναβιώνει την πιο σκοτεινή σελίδα του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας 100 χρόνια μετά την καταστροφή και την πυρπόληση της Σμύρνης τον Σεπτέμβριο του 1922.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!