Εγκαινιάζεται ο νέος συμβουλευτικός σταθμός του Δήμου για την άνοια

anoia.jpg

Μια νέα υπηρεσία πρόληψης και προαγωγής υγείας, αποτελεί η λειτουργία συμβουλευτικού σταθμού για την άνοια που υλοποιείται από τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. Ο σταθμός θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή από εκπαιδευμένους κοινωνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας του Δήμου για τους κατοίκους του, 60 ετών και άνω στο Α' ΚΑΠΗ, Δεκελείας 154. Σκοπός είναι η καταγραφή των δημοτών με προβλήματα άνοιας, η υποστήριξή τους αλλά και η υποστήριξη των οικογενειών τους.

Στα πλαίσια του σταθμού θα γίνεται ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και υποστήριξη των πασχόντων δημοτών και κατοίκων του Δήμου μέσω μη φαρμακευτικών θεραπειών όπως  ασκήσεων μνήμης, εργοθεραπείας, γυμναστικής κλπ. Επίσης  το πρόγραμμα προβλέπει ψυχοκοινωνική στήριξη των οικογενειών των πασχόντων από άνοια, ώστε να προκύψουν συγκεκριμένα θεραπευτικά αποτελέσματα καθώς και εξοικονόμηση πόρων του Δήμου.

Ακολουθεί η πρόσκληση των εγκαινίων.

μη-αναστρεψιμη-ανοια-1024x213.jpg

 

logos.png

                                                                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων & της ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, σας προσκαλούν την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και ώρα 11:00  στα εγκαίνια του

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας (Δεκελείας 154) σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Θα ακολουθήσει ομιλία της Δρ. Παρασκευής Σακκά Προέδρου της Εταιρείας AlzheimerΑθηνών.

Category: 

Document: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!