Ο Δήμος κατεδάφισε τις εγκαταστάσεις εντός του προβλεπόμενου περιμετρικού πεζόδρομου του γηπέδου.

_2-e1529654484919.jpg

Όπως είχε ήδη δεσμευτεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, προχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί σε κατεδάφιση μέρους των δημοτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε επαφή με το εργοτάξιο του γηπέδου. Πρόκειται για μια ζώνη πλάτους 10 μέτρων επάνω στον μελλοντικό πεζόδρομο, που θα περιβάλλει το γήπεδο όταν ολοκληρωθεί. 

Ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση - έχοντας λάβει την προβλεπόμενη από τον νόμο έγκριση από την ΥΔΟΜ Ν. Ιωνίας - προκειμένου να αρθούν και τα τυπικά θέματα που σχετίζονται με τη ζώνη πυρασφάλειας του εργοταξίου και πυροπροστασίας του Άλσους.

Κατόπιν αυτής της κατεδάφισης δεν υπάρχει πλέον κανένας ουσιαστικός ή προσχηματικός λόγος, να εξαναγκαστεί ο Δήμος να κατεδαφίσει και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις καθαριότητας δημιουργώντας συνθήκες υγειονομικής ασφυξίας στην πόλη, εν μέσω καλοκαιριού.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δημοτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και πολλές δεκαετίες χωρίς ποτέ να δημιουργήσουν προβλήματα στο προηγούμενο στάδιο –γήπεδο. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι έχει δρομολογηθεί πλέον η λύση για νόμιμη μετεγκατάσταση, κατόπιν συντονισμένων και συνεχών προσπαθειών τα τελευταία 3 χρόνια και ενώ όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων καθαριότητας.

Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα τόσο η Πολιτεία όσο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής θα σεβαστούν τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών που θα είναι αυτοί οι οποίοι θα κληθούν να υποστούν τις συνέπειες από μια ακατανόητη ιδιωτική απαίτηση ενάντια στο Δήμο και τους δημότες.

 

file type icon Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ.docx

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!