1η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

KHFH.jpg

Νέα Φιλαδέλφεια, 01/10/2021

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, όπως αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

Η φετινή ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, όπως και των τελευταίων 2 χρόνων λόγω της πανδημίας, είναι δίχως άλλο διαφορετική. Σε μια περίοδο που όλοι μας βιώνουμε καθημερινά δύσκολες συνθήκες με το φόβο της έκθεσης στον κορωνοϊό αλλά και με διαρκή ανησυχία για την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ και η ΜΟΝΑΞΙΑ επιδεινώνουν την σωματική και ψυχική υγεία ιδιαίτερα των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.

Παράλληλα οι κοινωνικές επαφές και οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού έχουν περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό.  Το μέγεθος του προβλήματος είναι ιδιαίτερα έντονο στην Ελλάδα που το 25% περίπου των ηλικιωμένων, (550.000) ηλικιωμένοι περίπου ζουν εντελώς μόνοι τους.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε πρώτο μέλημα δεν μπορεί παρά να είναι η προστασία της υγείας των ηλικιωμένων λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Οφείλουμε λοιπόν να προστατεύουμε και να υποστηρίζουμε συναισθηματικά, ψυχολογικά και με κάθε άλλο δυνατό τρόπο τους ηλικιωμένους που δοκιμάζονται περισσότερο από την πανδημία και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στηρίζει αυτή την ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, το ΚΗΦΗ, από τις αρχές Σεπτεμβρίου με την επαναλειτουργία του φυσικοθεραπευτηρίου (τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα), προγραμματίζει την προσεκτική επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ, αλλά και με τη συμμετοχή των ηλικιωμένων σε προγράμματα άθλησης και πολιτισμού.

Το μήνυμά μας λοιπόν για φέτος είναι ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ σε όλους!

 

                      Ο Δήμαρχος                                                           Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας                                      & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας    

                   Γιάννης Βούρος                                                                  Σπύρος Μπερδέσης

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!