Πρόγραμμα στέγασης προσφύγων

Πρόγραμμα «ESTIA 2021

Στεγαστικό πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία»,
τηλ: 2102523584, e
-mail: kednf2@dimosfx.gr

Το πρόγραμμα ESTIA υλοποιείται  από το 2017 στο Δήμο μας από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΝΦΝΧ, αρχικά σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (2017-2020) και στη συνέχεια με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (2021), με 100% χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχοι του  προγράμματος ESTIA για το 2021:

•             Στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία –ενηλίκων ατόμων και οικογενειών– και εξασφάλιση ενός επαρκούς επιπέδου διαβίωσης.

•             Δημιουργία 390 θέσεων φιλοξενίας σε 62 διαμερίσματα που μισθώνονται από ιδιώτες, τόσο εντός των ορίων του Δήμου όσο και σε όμορες περιοχές.

•             Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στους ωφελούμενους του προγράμματος ανάλογα με τις ανάγκες τους, από ειδικευμένο προσωπικό, όπως ψυχοκοινωνική υποστήριξη, συνοδείες σε δημόσιες υπηρεσίες και δομές υγείας, ενημέρωση και υποστήριξη στην έκδοση εγγράφων, εγγραφές σε σχολεία, υπηρεσίες διερμηνείας.

Από το 2017, το πρόγραμμα ESTIA έχει υποστηρίξει πάνω από 700 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες με παροχή στέγασης και υποστηρικτικές υπηρεσίες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις κατά περίπτωση ανάγκες τους. Παράλληλα, έχει συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια για αυτονόμηση και αρμονική συνύπαρξή τους με την τοπική κοινωνία, μέσα από δράσεις επιμορφωτικού και πολιτισμικού χαρακτήρα.

Για την  υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ παρέχουν τις υπηρεσίες τους 21 ανάδοχοι διαφόρων ειδικοτήτων  με ΣΜΕ.

 

Διαβάστε σχετικά και εδώ: 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

15/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναζήτηση οικιών προς μίσθωση από το Πρόγραμμα Στέγασης Προσφύγων

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας– Ν. Χαλκηδόνας (Κ.Ε.Δ.Ν.Φ.Ν.Χ.), αναζητά οικίες προς μίσθωση.Από τον Σεπτέμβριο του 2017,η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου υλοποιεί το πρόγραμμα ESTIA – Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση, που χρηματοδοτείται από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕCHO) και  πραγματοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 Η μίσθωση αφορά στο διάστημα μέχρι το τέλος του 2018, με δυνατότητα επέκτασης και για το 2019. Η σύναψη μισθωτηρίου συμβολαίου με τον εκάστοτε ιδιοκτήτη πραγματοποιείται μετά από επίσκεψη της Επιτροπής Καταλληλότητας και αντίστοιχης έγκρισης αυτής.

Καλύπτονται :

1. Η καταβολή του μισθώματος με δυνατότητα τρίμηνης προπληρωμής μέχρι το τέλος του 2018.

2. Όλοι οι λογαριασμοί (νερού, ρεύματος, κοινόχρηστων κλπ).

3. Η καθημερινή φροντίδα θεμάτων που αφορούν στη διαβίωση των προσφύγων με εξειδικευμένο προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους.

4. Η ασφάλιση των οικιών αυτών.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς στο 210-2523584 και ηλεκτρονικά στα e-mails kednfnx@gmail.comή kednf2@dimosfx.gr

Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε αυτοπροσώπως στη διεύθυνση Αγ. Αναργύρων 9 στη Νέα Χαλκηδόνα Τ.Κ. 14343, είτε (υπογεγραμμένες) ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική  διεύθυνση kednfnx@gmail.com ή kednf2@dimosfx.gr.

Το έντυπο της αίτησης μπορεί να αναζητηθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.neafiladelfeia.gr/files/1/Deltia_Typou/doc2017/%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97%20%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3.pdf

 

 

 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!