Οι εκδηλώσεις του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

ekd.18.05.22.ppied_.JPG

Νέα Φιλαδέλφεια, 19/05/2022

Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τίμησε την Διεθνή ημέρα Μουσείων και στο  πλαίσιο του «Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού» διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Μαΐου σειρά εκδηλώσεων.

ekd.18.05.22.23 (2).JPG

Αρχικά έγινε η παρουσίαση του νέου λευκώματος του Μουσείου με τίτλο «Ενθύμια από τις χαμένες πατρίδες».

Το συγκεκριμένο λεύκωμα αποτελεί ένα ονειρικά αποτυπωμένο ταξίδι στον χρόνο, μέσα από συλλεκτικές και ανέκδοτες φωτογραφίες, ειδικά επιμελημένο και αφιερωμένο στην επέτειο των 100 χρόνων μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα «Το ελληνικό εν Μικρά Ασία Σεδάν»; από τον Αλέξανδρο Μακρή,  Δρ Ιστορίας του ΕΚΠΑ.

3ekd.18.05.22.6.JPG

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της ψηφιοποίησης των αντικειμένων του Μουσείου, καθώς και της τρισδιάστατης απεικόνισης των χώρων και των εκθεμάτων του.

ekdl.18.05.22..JPG

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και η προϊσταμένη του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Λευκοθέα Στεργίου.

ekd.18Maiou32.JPG

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού Μιχάλης Κουτσάκης, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέκος Γούλας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Γκρίντζαλης, στελέχη του Δήμου, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, δωρητές ενθυμημάτων καθώς και πολλοί συμπολίτες μας.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Από το Γραφείο Τύπου

Category: 

Ενημερωτικό Δελτίο

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας!