[ Υπηρεσίες ]

Πολιτισμός

[ Δημοτική Βιβλιοθήκη ]

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στεγάζεται στον ισόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου «Ο Αθανάσιος Διάκος». Φιλοξενεί δύο τμήματα, παιδικό και ενηλίκων, με πλούσιο υλικό το οποίο ανανεώνεται διαρκώς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών της.

Η συλλογή της αποτελείται από περίπου 18.000 τόμους οι οποίοι καλύπτουν θεματικά ένα ευρύ πεδίο της γνώσης. Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική και μέλος μπορεί να γίνει όποιος το επιθυμεί προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπία ταυτότητας και φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ). Στη διάθεση των χρηστών υπάρχει αναγνωστήριο με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (wifi) και δύο ηλεκτρονικοί  υπολογιστές.

Η Βιβλιοθήκη παρέχει τη δυνατότητα κατ’ οίκον παράδοσης βιβλίων (δανεισμός) σε δημότες και κατοίκους του Δήμου, οι οποίοι αδυνατούν να την επισκεφθούν.

Στους χώρους της πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, αφήγηση παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων κ.ά. Στα τέλη του 2019 δημιουργήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων η οποία λειτουργεί σε μηνιαία βάση.

Από το καλοκαίρι του 2018, η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών (http://repository-csl.ekt.gr/csl/?locale=el) η οποία διοργανώνει συνέδρια, ημερίδες και εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα. Η Επιτροπή ιδρύθηκε το 2003 και αποτελεί πρότυπο ισομερούς και ισότιμης αντιπροσώπευσης και συνεργασίας των φορέων που την απαρτίζουν, με στόχο να προσφέρει γνώσεις και υποστήριξη στην ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Ηλεκτρονικός κατάλογος (https://filadelfeialib.openabekt.gr)

Στις αρχές του 2018 η Βιβλιοθήκη απέκτησε την ολοκληρωμένη υπηρεσία νέφους για τη διαχείριση καταλόγου και λειτουργιών βιβλιοθήκης OpenABEKT που έχει αναπτυχθεί από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των βιβλιοθηκών.

Η επεξεργασία του υλικού ξεκίνησε από την αρχή, διότι δεν ήταν δυνατή η μεταφορά δεδομένων από το σύστημα που χρησιμοποιούσε η βιβλιοθήκη στο καινούριο. Μέχρι στιγμής έχουν καταχωρηθεί περισσότερα από 15.500 βιβλία με πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία ενώ, βεβαίως, η ενημέρωση και ο εμπλουτισμός του καταλόγου με νέα βιβλία συνεχίζεται σε καθημερινή βάση.

Οι χρήστες του καταλόγου αξιοποιώντας τα φίλτρα πολύπλευρης αναζήτησης μπορούν να πλοηγηθούν σε πληθώρα συντελεστών και θεμάτων και να εξερευνήσουν το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης. Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων περιλαμβάνουν πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία (τίτλους, συγγραφείς, μεταφραστές, εικονογράφους, εκδότες, θέματα, εξώφυλλα κλπ), ενώ όπου ήταν δυνατό, συμπεριλήφθηκε η περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή: 09:00 – 16:00

Τετάρτη- Πέμπτη: 09:00 – 20:00

Σημείωση: Oι ώρες λειτουργίας διαφοροποιούνται τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ν. Τρυπιά 45 (Πνευματικό Κέντρο)
143 41 Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλ.: 210-2582466, 210-2525634.

e-mail: library@dimosfx.gr

Κατάλογος Βιβλιοθήκης: https://filadelfeialib.openabekt.gr/

Αναζητήστε μας και στο facebook

[ Χορός ]

Λειτουργούν τμήματα Παραδοσιακών Χορών για παιδιά 6 -17 ετών και τμήματα ενηλίκων.

Η Διδασκαλία γίνεται από τους καθηγητές φυσικής αγωγής, Ελληνικών παραδοσιακών χορών: 

1) Κωνσταντίνος Θεοχάρης    

2) Γιάννης Ζυγογιάννης

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να καλείτε στα
τηλέφωνα: 213 2026313-356

[ Εικαστικό εργαστήρι ]

Για παιδιά 5-17 ετών και ενήλικες.

  • Εργαστήρι Ζωγραφικής
  • Εργαστήρι Κεραμικής – Γλυπτικής – Πηλοπλαστικής
  • Εργαστήρι Φωτογραφίας 

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα:  213 2026313-356

[ Άλλα Τμήματα ]

Από εθελοντές εκπαιδευτικούς λειτουργούν κάθε χρόνο διαφορετικά τμήματα εκμάθησης ενηλίκων και παιδιών.

Για πληροφορίες των ενεργών τμημάτων μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

Τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού

Ραιδέστου 21 στη Νέα Χαλκηδόνα

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2132026313 – 356

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση ενδιαφέροντος – συμμετοχής  ενηλίκων και παιδιών στα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και συγκεκριμένα:

Για αιτήσεις που αφορούν τα αθλητικά προγράμματα: tm_koinpolitikis@dimosfx.gr

Τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού 
Ραιδέστου 21 στη Ν.Χαλκηδόνα

Για όλα τα προγράμματα πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα: 213-2026311-324-313-356